Search
Close this search box.

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε παρακάτω τις πιο συχνές απορίες που εμφανίζονται στους πολίτες σχετικά με τη λειτουργία και τις διαδικασίες του Νοσοκομείου μας

Για πρωινό ιατρικό ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε όλες τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα, στο τηλέφωνο 2610-362944. Το ραντεβού αφορά συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα, όχι συγκεκριμένο ιατρό.

Για να κλείσετε απογευματινό ραντεβού με ιατρό της επιλογής σας, μπορείτε να επικοινωνείτε όλες τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα, στο τηλέφωνο 2610-362944.

Δείτε περισσότερα για τα ολοήμερα ιατρεία μας εδώ

Για συνταγογραφημένες  εξετάσεις κλείνονται  ραντεβού  στο τηλέφωνο 2610-362944.

Απαραίτητο είναι το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό εξέτασης, το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ, το ΑΜΚΑ σας και καθώς και ένα ταυτοποιητικό στοιχείο (Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης).

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών βρίσκεται στο ισόγειο της Νέας Πτέρυγας (δείτε κι εδώ). Αν προσέλθετε με δικό σας όχημα, παρκάρετε στο χώρο στάθμευσης επισκεπτών (ακολουθείτε την ειδική σήμανση στον περιβάλλοντα χώρο). Αν συνοδεύετε ασθενή, μπορείτε να κάνετε μία σύντομη στάση μπροστά στην είσοδο του ΤΕΠ, χωρίς να εμποδίζετε την κίνηση των ασθενοφόρων οχημάτων, και αρμόδιος υπάλληλος θα μεταφέρει τον ασθενή στο εσωτερικό του κτιρίου. Κατά την επίσκεψή σας στο ΤΕΠ, πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες του προσωπικού του νοσοκομείου, ώστε να διευκολύνετε το έργο της διαχείρισης της εφημερίας.

Το κόστος της επίσκεψης σε ιατρό της επιλογής σας εξαρτάται από τον βαθμό που κατέχει και είναι ως εξής:

Συντονιστής Διευθυντής

64

Διευθυντής

60

Επιμελητής Α’

48

Επιμελητής Β’

36

Στην Ολοήμερη Λειτουργία (Απογευματινά) του Νοσοκομείου μας, εκτελούνται ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ παρακλινικές εξετάσεις, βιοπαθολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις για ασθενείς που προσκομίζουν ηλεκτρονικά συνταγογραφούμενα πιστοποιητικά και είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ ή ασφαλισμένοι Ενόπλων Δυνάμεων ή ανασφάλιστοι με ΑΜΚΑ. Για τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία ακολουθείται η διαδικασία του εκάστοτε ασφαλιστικού φορέα.

Περισσότερα εδώ

Ναι, καθημερινές στις 13:00 ως 13:30, στον 2ο όροφο του κτιρίου «Γ.Γεννηματάς» (Ταχύρρυθμο).(δείτε κι εδώ)

Μπορείτε να προσέρχεστε τις καθημερινές, Σάββατο και Κυριακή και ώρες: πρωί 9:00 έως 13:30, απόγευμα 17:30 έως 20:30, στο ισόγειο του Κεντρικού κτιρίου (δείτε κι εδώ) στην  είσοδο για αιμοδότες.

Πληροφορίες για αιμοδότες, πατήστε εδώ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2613 601079.

Οποιοδήποτε άτομο/σύνδεσμος/εταιρία προτίθεται να δωρίσει χρηματικό ποσό/ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ή οτιδήποτε άλλο προς το νοσοκομείο μας, μπορεί να κοινοποιεί με επιστολή του την πρόθεσή του για δωρεά, προς τη Διεύθυνση του νοσοκομείου, προκειμένου να διεκπεραιώνεται η σχετική διαδικασία από τα αρμόδιο Γραφείο Υλικού, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Επικοινωνία: 2613601880, 2613601617, 2613601027

Mail sec.manager@agandreashosp.gr  ylikou@agandreashosp.gr

Οι Αποκλειστικές/-οι Νοσοκόμες/-οι Ατομικής Φροντίδας καλούνται μόνο από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία και μόνο από το σχετικό Κατάλογο Αποκλειστικών Νοσοκόμων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κατόπιν έγγραφης αίτησης του ασθενή ή των συνοδών του. Απευθυνθείτε σχετικά στην Προϊσταμένη του τμήματος για να σας κατευθύνει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που επιλέξετε αποκλειστική/-ό νοσοκόμα/-ο μέσω άλλης διαδικασίας, η ευθύνη για τη φροντίδα του ασθενή βαρύνει εσάς, και σε περίπτωση ελέγχου από τα αρμόδια όργανα ή υπηρεσίες (Αστυνομία, ΙΚΑ, ΣΔΟΕ, κλπ) ενδέχεται να είστε υπόλογοι για συμμετοχή σας στην προώθηση της παράνομης εργασίας.

Συγχαρητήρια για τη γέννηση του τέκνου σας.

Τα έγγραφα που θα χρειαστεί να προσκομίσετε είναι:

 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου 6μηνου) και μεταφρασμένο στα ελληνικά (για πολίτες ξένης χώρας)
 • Ληξιαρχική πράξη γάμου ή συμφώνου συμβίωσης
 • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας των δυο γονέων ή διαβατηρίου ή ευρωπαϊκής κάρτας (γέννηση εντός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης) ή μόνο της μητέρας (γέννηση εκτός γάμου)
 • Α.Φ.Μ. των δυο γονέων (γέννηση εντός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης) ή μόνο της μητέρας (γέννηση εκτός γάμου)
 • Α.Μ.Κ.Α. των δυο γονέων (γέννηση εντός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης) ή μόνο της μητέρας (γέννηση εκτός γάμου)
 • IBAN της μητέρας (δικαιούχος ή συνδικαιούχος) αν οι γονείς επιθυμούν να κάνουν ταυτόχρονα την αίτηση για το επίδομα γέννησης                               (προσοχή: ξεκινά με gr και ακολουθούν 25 ψηφία)
 • Σταθερό τηλέφωνο και απαραιτήτως κινητό τηλέφωνο και των δυο γονέων (γέννηση εντός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης) ή μόνο της μητέρας (γέννηση εκτός γάμου)
 • e-mail και των δυο γονέων.

Το IBAN καθώς και ο αριθμός κινητού και e-mail  είναι απαραίτητα για την ενημέρωση σας από το ΗΔΙΚΑ σχετικά με την εξέλιξη του επιδόματος και την απόδοση ΑΜΚΑ του δηλωθέντος νεογνού. Η  δήλωση γίνεται εντός 10 ημερών από τον τοκετό.

Προσοχή Σε περίπτωση:

 • πολιτών που δεν επιθυμούν ή δεν προσκομίζουν τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή αίτησης του επιδόματος γέννησης
 • όπου και οι δυο γονείς του νεογέννητου είναι πολίτες τρίτων χωρών
 • μονογονεϊκής οικογένειας, όπου η μητέρα είναι πολίτης άλλης χώρας,

η αίτηση χορήγησης επιδόματος γέννησης υποβάλλεται μόνο από τους   ενδιαφερομένους στα αρμόδια κέντρα κοινότητας του Δήμου, και μέσω του συστήματος του  ΟΠΕΚΑ  στο https://epidomagennisis.gr/  εντός (3) τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για θέματα Δηλώσεων: 2613601165 (Μαιευτικό τμήμα Γ.Ν.Π. «Ο Άγιος Ανδρέας»)

ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ | GUIDE IN ENGLISH

Για θέματα παραπόνων, καταγγελιών ή  ευχαριστιών, μπορείτε να απευθύνεστε στο Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας που βρίσκεται στο ισόγειο του Κεντρικού κτιρίου (δίπλα από το γραφείο κινήσεως δείτε κι εδώ). Επικοινωνήστε  μαζί μας είτε αυτοπροσώπως, είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2613601065, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: gryppoliti@agandreashosp.gr  

Αυτοτελές Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας

-Υπεύθυνη γραφείου: Κοντονή Κανέλλα (δείτε κι εδώ)

Μπορείτε να στείλετε το παράπονο ή την καταγγελία σας κι εδώ

Η τήρηση του ωραρίου του επισκεπτηρίου είναι αυστηρή και απολύτως απαραίτητη. Να θυμάστε ότι η μη τήρηση του:

       α. Κουράζει και ταλαιπωρεί τον ασθενή

       β. Παρεμποδίζει το Ιατρικό και Νοσηλευτικό έργο

       γ. Παρεμποδίζει τη σχολαστική καθαριότητα

       δ. Αυξάνει τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Οι επισκέπτες και οι συνοδοί πρέπει να απομακρύνονται από τους θαλάμους και τους διαδρόμους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και των ιατρικών επισκέψεων και να μην προκαλούν θόρυβο ή συνωστισμό. Δεν επιτρέπεται η είσοδος παιδιών κάτω των 12 ετών ως επισκεπτών ή συνοδών. 

Θερινό

(Απρίλιος – Σεπτέμβριος)

Χειμερινό

(Οκτώβριος – Μάρτιος)

Καθημερινές :  17.00 - 20.00

16.00 - 19.00

Αργίες :              11.00 - 13.00

11.00 - 13.00

Αργίες :              17.00 - 20.00

        16.00- 19.00

Πέραν του ωραρίου του επισκεπτηρίου, σε ειδικές μόνο περιπτώσεις ασθενών χορηγείται άδεια παραμονής στο θάλαμο του ασθενή από την Προϊσταμένη ή το Διευθυντή της κλινικής.

*Λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας SARS-COV-2 απαγορεύεται ρητά το επισκεπτήριο. Σε ειδικές περιπτώσεις απευθυνθείτε στην Προϊσταμένη της κλινικής.

 

Μετά την κεντρική πύλη, ακολουθείτε την ειδική σήμανση στον περιβάλλοντα χώρο και παρκάρετε στο χώρο στάθμευσης επισκεπτών.

Είναι δυνατή η πρόσβαση στο νοσοκομείο με τη χρήση της αστικής συγκοινωνίας (γραμμές 02, 07 & 08), ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και στάση ταξί στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Δείτε κι εδώ

Το Νοσοκομείο εφημερεύει κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Η Πλαστική Χειρουργική κλινική και το Οδοντιατρικό Τμήμα εφημερεύουν καθημερινές και σαββατοκύριακα.

α) Θα χρειαστεί να κάνετε την αίτησή σας στη Γραμματεία του νοσοκομείου (2ος όροφος, κτίριο «Γ.Γεννηματάς», δείτε κι εδώ) ή και ηλεκτρονικά στο e-mail protocol@agandreashosp.gr και εντός 10 ημερών μπορείτε να παραλάβετε την γνωμάτευση από το Αρχείο (1ος όροφος, κτίριο «Γ.Γεννηματάς», δείτε κι εδώ). Προσοχή: αν ο δικαιούχος δεν δύναται να παραλάβει ο ίδιος τη γνωμάτευση, το εξουσιοδοτημένο από τον δικαιούχο άτομο πρέπει να έχει μαζί του Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και την Εξουσιοδότηση

β) Σε περίπτωση θανάτου του ασθενούς, οι νομιμοποιούμενοι κληρονόμοι (συγγενείς έως τετάρτου βαθμού, εφόσον είναι κληρονόμοι, κατ’ άρθρο 14, παρ. 8 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας – Ν. 3418/2005) θα πρέπει να προσκομίζουν:

 1. Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 2. Ληξιαρχική πράξη θανάτου
 3. Πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως διαθήκης και πιστοποιητικό μη αποποίησης κληρονομιάς
 4. Σε περίπτωση δημοσιεύσεως διαθήκης, πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως ετέρας διαθήκης και αντίγραφο διαθήκης

Για να βρείτε τα σημαντικότερα τηλέφωνα, πατήστε ΕΔΩ. Για όποιο άλλο, καλέστε το τηλεφωνικό μας κέντρο 2613-601000 και ζητήστε να συνδεθείτε.

Τα περισσότερα δικαιολογητικά μπορείτε να τα αναζητήσετε στην απόφαση πρόσληψης του υπουργείου.

Επιπλέον απαιτείται:

 • έντυπο λογαριασμού τραπέζης
 • ΑΦΜ
 • ΑΜΚΑ
 • βεβαίωση απογραφής (ΙΚΑ)

Τα υπόλοιπα έντυπα που χρειάζονται τα συμπληρώνετε στον αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος.

Τα εισιτήρια και εξιτήρια ασθενών εκδίδονται από το Τμήμα Κίνησης Ασθενών του Κεντρικού Κτιρίου από 07.00-15.00  για τις ημέρες μη εφημερίας  και από 07.00-22.00 για τις ημέρες εφημερίας (δείτε κι εδώ). Για την έκδοση εισιτηρίων και εξιτηρίων απαιτείται χειρόγραφο έντυπο εισιτήριο και εξιτήριο αντίστοιχα  από ειδικευμένο ιατρό, προκειμένου να εκδοθεί και σε ηλεκτρονική μορφή. Κατά την εισαγωγή  τους  οι ασθενείς θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών  το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ τους, ενώ όταν πρόκειται για τακτική-προγραμματισμένη εισαγωγή θα πρέπει επιπλέον να προσκομίζουν και το  αποδεικτικό της ένταξης στη λίστα χειρουργείου.

Για την αποφυγή συνωστισμού, μπορείτε να προσέρχεστε δέκα (10) λεπτά νωρίτερα για το ραντεβού σας. Φροντίζουμε να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες του προσωπικού του νοσοκομείου και να τηρούμε τα μέτρα κατά της πανδημίας SARS-COV-2.

Η βεβαίωση της υπογραφής του νοσηλευόμενου σε εξουσιοδότηση του, υπογράφεται από τον θεράποντα Ιατρό  ή από την Προϊσταμένη της κλινικής (ή την αναπληρώτρια της)  ή υπάλληλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και στη συνέχεια θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής από τον Διοικητικό Διευθυντή.  

Επιλέξτε το: users_wifi

και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης: gnpguest

Το Εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί στον 1ο όροφο του κτιρίου «Γ.Γεννηματάς» (Ταχύρρυθμο) όλες τις ημέρες εκτός Κυριακής, ώρες λειτουργίας: 8:00πμ-10:00μμ, τηλέφωνο:2613601929.

Υπεύθυνες Εμβολιασμού:

 • 1η Εμβολιαστική γραμμή (Pfizer/BioNTech)
 • 2η Εμβολιαστική γραμμή (AstraZeneca)
 • Εμβολιαστική γραμμή (Johnson & Johnson)
 •  

Υπεύθυνες Εμβολιασμού: Οικονομοπούλου Ευαγγελία, Δ/ντρια Βιοπαθολογίας, Σταθοπούλου Διονυσία, Επιμ.Β΄Καρδιολογίας

Σχετικά με τη διαδικασία:

 • Προσέρχεστε 15 λεπτά νωρίτερα από την ώρα του ραντεβού σας, συμπληρώνετε τα στοιχεία του Ιατρικού σας ιστορικού στο ειδικό έντυπο που βρίσκεται σε γραφείο στο διάδρομο του ορόφου, και περιμένετε να σας καλέσει ονομαστικά το προσωπικό του Εμβολιαστικού κέντρου για να εισέλθετε στο χώρο
 • Έχετε μαζί σας ταυτοποιητικό στοιχείο (Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης)
 • Γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας και τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε σε χρόνια βάση
 • Όσο είστε σε αναμονή, τηρείτε τις αποστάσεις και γενικά τις οδηγίες του προσωπικού
 • Υπάρχει περίπτωση, ανάλογα με τις πληροφορίες του Ιατρικού σας ιστορικού, να χρειαστεί να παραμείνετε μετά τον εμβολιασμό στην αίθουσα για παρακολούθηση από 15-60 λεπτά της ώρας
 • To Εμβολιαστικό Κέντρο δεν είναι αρμόδιο για προγραμματισμό / αλλαγή ραντεβού ή τύπου εμβολίου
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: να ενημερώσετε εγκαίρως σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής του εμβολιασμού σας. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε αναμονή εμβολιασμού οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν αυτήν την δυνατότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό επισκεφθείτε το:  https://emvolio.gov.gr

Scroll to Top