ΣΠΙΤΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ «Γιώργος Σιμιγιάτος»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, που καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, την Ερυθρά Ημισέληνο και τιμάται στις 14 Ιουνίου, η Διοίκηση του Γ. Ν. Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον αείμνηστο Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Γιώργο Σιμιγιάτο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 14-06-2022 στον χώρο του ΙΕΚ Δέλτα, τις πρωινές ώρες, των σπουδαστών του σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Στις 20:00 και υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» που βρίσκεται επί της οδού Βότση 51 & Κανακάρη, σε μία σεμνή λιτή τελετή θα γίνει ονοματοδοσία του ακινήτου με αποκαλυπτήρια πλακέτας η οποία θα αναγράφει ΣΠΙΤΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ «Γιώργος Σιμιγιάτος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Σιμιγιάτος υπήρξε ο ιδρυτής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών αλλά και το πρόσωπο αναφοράς που είναι συνυφασμένο με την  εθελοντική αιμοδοσία.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διττός, απόδοση τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος και ανάδειξη της προσφοράς του ανώνυμου «Εθελοντή Αιμοδότη», ο οποίος δρώντας αλτρουιστικά προσφέρει δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από το χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα που διαθέτει.

 

                                                                                                                              Εκ της Διοικήσεως

Scroll to Top